Mezinárodní internetová soutěž INTERSTENO 2021

Ve dnech 15. března až 12. května 2021 se konala Mezinárodní internetová soutěž INTRESTENO 2021. V České republice soutěž zaštiťuje spolek Interinfo ČR.

Soutěžící mohli po tuto dobu absolvovat až 17 desetiminutových opisů ve všech možných jazycích. Naši školu reprezentovali v českém a anglickém jazyce Matěj Lžíčař z 2. S a na poslední chvíli se k němu přidal v českém jazyce i Jan Vait ze 3. S. Psali 10 minutové opisy s penalizací 50 úhozů dolů za chybu. Matěj si svými 317  čú/min. vybojoval v mateřském jazyce 71. místo z více jak 400 studentů z celého světa. V angličtině obsadil 70. místo s 308 čistými úhozy. Jan se umístil na 134. místě ze 400 zúčastněných s 277 čú/min.

Matějovy dojmy:

‚‚Toto byla moje druhá soutěž a reprezentace školy a nečekal jsem, že se dokážu probojovat mezi prvních 100 nejlepších na světě. Jsem se svým výkonem spokojený a doufám, že další rok to bude ještě lepší a porazím více než jednoho Japonce☺.

Matěji, Honzo, jste prostě skvělí!!! Děkuji za tak krásné umístění a příští rok porazíme těch Japonců ještě více☺. Připravíme se také na holandštinu, která má minimum diakritiky. Podobně je na tom finština, která má jen přehlásky ä a ö, obdobně maďarština, která má kromě přehlásky ještě dvojitou čárku, ale to je vše. Byť v těchto jazycích drtivá většina soutěžících nerozumí ani slovo, úspěšně jsou schopni je psát. A to nám stačí☺.

Velká gratulace! a ve škole vás čeká zasloužená odměna.

 

RN

Evropská obchodní akademie