Zpráva z MČR ve zpracování textu on-line 2021

Zpráva z MČR ve zpracování textu on-line 2021

Ve dnech 15.–26. března 2021 proběhlo asynchronně krajské kolo Mistrovství ČR ve zpracování textů online 2021. Soutěže se zúčastnilo úspěšně alespoň v jedné z disciplín přes 450 žáků.

Naši školu reprezentovali v Ústeckém kraji žáci – Matěj Lžíčař ze 2.S, Jan Vait a Ondřej Kotrasz ze 3.S. Všichni se zapojili do 10minutového opisu na rychlost a přesnost se zvýšenou penalizací (za chybu odečet 50 úhozů) a Matěj navíc do tzv. minutovek, neboli 16x minutových opisů.

Z výsledkové listiny máme všichni velkou radost, protože kluci obsadili 1., 3. a 4. místo. Matěj dokázal prodat své písařské dovednosti v tom nejlepším slova smyslu, a za to mu patří velké díky! Honza se umístil na krásném 3. místě. Ondra trochu podlehl trémě, protože jinak jsou jeho výkony standardně na vysoké úrovni, ale i tak obsadil velmi pěkné 4. místo.

Matěj se nominoval svým opisem na finále MČR, které se bude konat dne 7. dubna 2021. Celkem do finále postoupilo 46 středoškoláků. Budeme moc spokojení, pokud se Matějovi podaří udržet v první desítce. Věřím, že pokud se to ale nepodaří letos, tak příští rok určitě☺.

Všem klukům patří velká gratulace☺

Renata Němečková

Evropská obchodní akademie