Erasmus Days

Evropská obchodní akademie oslavila ERASMUS DAYS

Evropská obchodní akademie (EOA) se letos poprvé připojila k celoevropským oslavám #ErasmusDays, a to s velkým úspěchem. EOA iniciovala setkání zástupců děčínských středních a základních škol, které se konalo dne 11. října 2023 v krásném prostoru zrekonstruovaného sálu děčínského magistrátu. Tuto událost podpořil náměstek primátora pro školství, kulturu a sport Mgr. Martin Pošta.

Na setkání měli zástupci místních škol možnost sdílet své bohaté zkušenosti s programem Erasmus a organizací zahraničních výjezdů pro své studenty a pedagogy. Během tohoto příjemného neformálního setkání vystoupili nejen reprezentanti EOA, ale také zástupci vedení a pedagogové hned dalších tří děčínských středních a dvou základních škol.

Odpoledne bylo naplněné prezentacemi účastníků zahraničních mobilit i jejich humornými zážitky a tipy pro ostatní kolegy. Inspirativní atmosféru umocnily zvídavé dotazy z publika a vystoupení studentů, kteří již zahraniční pracovní výjezdy úspěšně absolvovali. Velké uznání si vysloužili první účastníci tříměsíčních odborných stáží z EOA, Sára Janků a Matyáš Fichtner, kteří detailně sdíleli své pracovní i osobní zážitky z pobytu v Dublinu.

Oslavy Erasmus Days pokračovaly i následující den, kdy se k Sáře a Matyášovi přidali i další letošní účastníci dvoutýdenních stáží. Společně navštívili ZŠ Komenského a ZŠ Kamenická, kde se podělili o své zkušenosti s žáky 8. a 9. ročníků a jejich učiteli. Cílem těchto návštěv bylo inspirovat také budoucí středoškoláky.

Srdečné poděkování patří všem zapojeným –  Mgr. Martinu Poštovi, Gymnáziu Děčín, SŠ zahradnické a zemědělské A. E. Komerse Děčín-Libverda, SZŠ Děčín, ZŠ a MŠ Děčín IV, Máchovo náměstí a ZŠ Děčín I, Komenského náměstí i hostům z dalších děčínských škol.

Těšíme se na další společná setkávání!

Evropská obchodní akademie