Okresní kolo ve florbale

Ve čtvrtek 1. prosince se zúčastnil výběr chlapců z EOA okresního kola ve florbalu Subterra cup ve Varnsdorfu.

Turnaje se zúčastnilo dohromady 6 celků rozdělených do dvou skupin po třech týmech a vítězové z obou skupin pak hráli finálový zápas o první místo.

Naši kluci vstoupili do prvního utkání jako favorité. Nastoupili proti celku Gladiátoři Rumburk, který porazili 10:0, a ukázali svoji sílu. Druhý zápas ve skupině byl o něco méně pestrý na góly, ale výsledkem 5:0 si náš tým upevnil první pozici ve skupině.

Ve finálovém zápase se kluci z EOA střetli s vítězem druhé skupiny, a to s děčínskou VOŠ a SPŠ.

Vstup našich chlapců do finálového utkání nebyl příliš povedený, a to když ve druhé minutě zápasu dostali gól. Kluci ale pod vedením kapitána Filipa Šedivého dokázali vyrovnat na 1:1. Radost však netrvala příliš dlouho, a to, že dostali další gól, jen potvrdilo fakt, že se hraje finálový zápas o vítěze okresního kola. Zhruba po minutě naši kluci dokázali před koncem 1. poločasu vyrovnat.

Druhý poločas byl velice vyrovnaný, oba týmy měly gólové pozice, ale ani jeden z nich nebyl schopen dostat míček do branky soupeře. Na konci zápasu při stavu 2:2 rozhodčí nařídili samostatné nájezdy. Osvědčený a dlouholetý student a velice schopný brankář Simeon Trapani chytil dva ze tří nájezdů, proklouzl mu pouze jeden gól. Naši kluci, konkrétně Kryštof Loubek a Matěj Macák, však proměnili nájezdy a konečný stav 4:3 potvrdil, že jsme finálový zápas zvládli a obhájili tak pozici vítěze okresního kola.

Kluci se tímto probojovali do krajského kola, které se odehraje v lednu 2023 v Chomutově.

Držte pěsti!!!

Evropská obchodní akademie