Adaptační kurz 1.D

Společně s 1.S jsme se vydali na pětidenní pobyt do Jizerských hor, s tematikou „Útěk do hor”. Hned po příjezdu na hejnické nádraží nás čekala 3 km dlouhá cesta pěšky do areálu KRAKONOŠ v Bílém Potoce pod Smrkem, kde následoval oběd. Po něm jsme si zahráli pár seznamovacích her a šli na krátkou procházku. Během ní jsme byli rozděleni do týmů pro následující hry a aktivity, které pro nás připravili lektoři Láďa, Štěpánka a Jana.

Druhý den jsme se vydali na celodenní výlet na Paličník, kde jsme se dozvěděli spoustu nových informací o chráněné krajinné oblasti Jizerských hor. I přes velmi nepříznivé počasí jsme výlet úspěšně zvládli a den jsme zakončili zábavnými hrami s paní učitelkou Duspivovou a panem učitelem Řadou.

Třetí den se počasí ještě více zhoršilo, to nás ale nezastavilo v lanové hře, kde jsme museli splnit 5 různých stanovišť. Odpoledne už jsme strávili uvnitř přípravami na večerní divadlo, ve kterém jsme se všichni předvedli.

Pobyt jsme zakončili výletem do Hejnic, kde jsme si museli nasbírat suroviny na přípravu vlastní polévky. Po tom, co nás Láďa naučil, jak rozdělat oheň pomocí křesadla, jsme začali s vařením. Polévky jsme dali ochutnat učitelům a zbytek sami snědli. Následovalo celkové vyhlášení vítězných týmů a cesta zpět do areálu.

Celý pobyt jsme si moc užili a následující ráno jsme se vrátili domů.

-mb-

Evropská obchodní akademie