Soutěž v účetnictví

Vzdělávací středisko Pavel Štohl, s. r. o. ve Znojmě uspořádalo 15. ročník celostátní soutěže v účetnictví MD DAL. Je určena pro studenty čtvrtých ročníků obchodních akademií a ostatních středních odbor­ných škol s výukou účetnictví.

Kromě základních kol, které si organizovaly školy samy, byla ještě před finálovou části letos nově zařazena SEMIFINÁLOVÁ ČÁST soutěže, která se uskutečnila on-line
25. ledna 2022.

Každá škola mohla do této semifinálové části (například na základě výsledků základních kol) přihlásit maximálně 5 studentů. Tato část soutěže trvala trvat 80 minut a obsahovala:

25 testových otázek z teorie

4 sady příkladů na vybrané agendy a každá agenda obsahovala 15 účetních případů

Nejlepších 100 studentů (z každé školy se mohou zúčastnit max. 2 studenti) postoupí do finálového kola, které se uskuteční ve druhé polovině března prezenční formou ve Znojmě (v prostorách G, SPgŠ a OA Znojmo).

Naše škola vyslala do soutěže studenty čtvrtého ročníku Kristýnu Dvořákovou, Michalu Sinkulovou, Davida Gotvalda a Jakuba Galla.

Do celostátního kola postoupila Kristýna Dvořáková a Jakub Gall. Není sice jisté, že finále se v této velmi nejisté době bude konat, pro naši školu je však úspěch žáků příjemnou zprávou. Kristýně Dvořákové a Jakubovi Gallovi ze 4. S tímto gratulujeme.

Evropská obchodní akademie